Ljetna škola za djecu iz Kiseljaka i Kreševa treću godinu zaredom

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa opštinom Konya Büyük şehir belediye – Turkiye i Institutom Yunus Emre organizuje treću  godinu  Ljetnu školu za djecu iz Kiseljaka i Kreševa.

Ove godine prijavio se veliki broj djece.  Ovo je svojevrsna prilika da djeca  jedan dio slobodnog vremena u toku ljetnog raspusta odvoje za sticanje novih znanja, sportske aktivnosti i obilaske  kulturnih, obrazovnih i historijskih institucija.

Ove godine će fokus biti na razvijanju svijesti i ljubavi o domovini Bosni i Hercegovini, pažnji prema roditeljima, te lijepom ponašanju. Svo gradivo koje će se obrađivati je iz Ilmihala 2 i 3 i po NPP  po kojem se odvija nastava u toku mektebske godine.

Prvo okupljanje svih prijavljenih je bilo u ponedjeljak 10.07.2023. godine u  velikoj sali Vakufskog centra u Kiseljaku. Na svečanom otvaranju  djeci i roditeljima obratio se glavni imam Medžlisa IZ Kiseljak Kenan ef. Bajrić i zahvalio se, na prvom mjestu, roditeljima na ukazanom povjerenju, ali i partnerima i sponzorima Ljetne škole/Komek,  gradu Konja i gradonačelniku Uğur İbrahim Altayu i njegovim saradnicima, te Institutu Yunus Emre u Sarajevu i direktoru Mehmet Akif Yamanu sa saradnicima.

Ljetna škola će trajati mjesec dana, a nastava će se odvijati radnim danima od 9:30 do 14:00 sati uz sportske sadržaje i izlete svake sedmice u Sarajevo, Travnik, Srebrenica i Mostar.