ZAVRŠENA LJETNA ŠKOLA MEDŽLISA IZ-e KISELJAK

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa opštinom Konya Büyük şehir belediye  i Institutom Yunus Emre organizovao je treću godinu zaredom Ljetnu školu za djecu u Kiseljaku i Kreševu, a uz saglasnost Muftijstva sarajevskog.

Ove godine sa nastavom se krenulo 08.07.2023. godine i nastava je trajala mjesec dana u četiri grupe. Lekcije koje su obrađivane bile su iz Ilmihala br. 3, a koji tretira NPP mektebske nastave Rijaseta Islamske zajednice. Fokus u nastavnom sadržaju Ljetne škole bio je je na lekcijama Ahlaka (lijepog ponašanja), Fikha i Historije islama, konverzacija engleskog jezika i ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini, uz sportske aktivnosti i obavezne izlete koji su bili edukativnog karaktera.

Nastavu je redovno pohađalo 84 učenika. U ponedjeljak, 28.augusta je zakazan test, kao provjera stečenog znanja, a dodjela diploma i nagrada najboljim učenicima je zakazana za četvrtak 07. septembar 2023. godine.

Koristimo priliku da se zahvalimo roditeljima na ukazanom povjerenju i redovnom dolasku njihove djece tokom raspusta, nastavnicima koji su radili sa djecom i svima koji su pomogli u realizaciji Ljetne škole.