PODIJELJENE DIPLOME I NAGRADE POLAZNICIMA LJETNE ŠKOLE U KISELJAKU

U prostorijama Vakufskog centra Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak u četvrtak, 07. septembra 2023. godine, podijeljene su diplome i nagrade polaznicima Ljetne škole.

Medžlis IZ-e Kiseljak je već treću godinu u saradnji sa opštinom Konya Büyük şehir belediye – Turkiye i Institutom Yunus Emre organizovao Ljetnu školu za djecu u Kiseljaku i Kreševu.

Ove godine  nastava  se odvijala u periodu od 08. jula do 08. augusta 2023. godine, nakon obavljenog testiranja danas su podijeljene diplome i vrijedne nagrade.

Svečanosti je prisustvovao g-din. Erdogan Nukte, kooridnator Komek kurseva za Balkan i pomoćnik gradonačelnika Konya Büyük şehir belediye, Akif Yaman direktor Instituta Yunus Emre u BiH sa gostima iz Turske, mr. Muhamed Jugović kao izaslanik muftije sarajevskog dr. Nedžada Grabusa.

Nakon intoniranja himni R. Turkiye i Bosne i Hercegovine obratio se djeci i roditeljima glavni imam Medžlisa IZ-e Kiseljak i istakao važnost Ljetne škole, te se u ime Medžlisa, djece i roditelja zahvalio gostima iz Turske na podršci ovom važnom projektu. Napomenuo je da se nastava u Ljetnoj školi izvodila po NPP mektebske nastave i Ilmihalu br. 3, te da je pored kiraeta, sufare, fikha i ahlaka u nastavi bio zastupljen Engleski jezik i sportske aktivnosti uz obavezne izlete. Prisutnima se još obratio direktor Instituta Yunus Emre i predstavnik grada Konya Erdogan Nukte, te u ime muftijstva sarajevskog mr. Muhamed Jugović.

Današnja manifestacija i svečanost je ujedno u uvertira i najava početka nove mektebske godine koja zvanično počinje u subotu 09. septembra 2023. godine.