Analiza rada MIZ-e Kiseljak: Dodijeljena priznanja imamima

Danas je u prostorijama MIZ-e Kiseljak održan sastanak Udruženja Ilmijje, a kojem je prisustvovao pored imama i predsjednik Medžlisa, g-din Nermin Merhemić.
Na sastanku je razmatran rad Medžlisa u protekle četiri godine. Predsjednik Medžlisa se zahvalio imamima na doprinosu razvoju Medžlisa u posljednje četiri godine u različitim oblastima, od kojih je Pokopni fond, Fond za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa, Mreža mladih, Aktiv žena, te obdanište „Ikre“. Ovom prilikom predsjednik je uručio priznanja imamima.
Podsjećamo, predsjednik Medžlisa i Glavni imam su prethodno uručili priznanja i džematskim odborima za doprinos Zajednici u mandatu 2014./2018.
Također, jednoglasnom odlukom imama, Mirza ef. Bilić je izabran za najaktivnijeg imama u protekloj godini. Glavni imam je posebno istakao aktivizam Mirza ef. Bilića u oblasti rada sa mladima kroz projekat Mreža mladih.

Za subotu, 22.12.2018. godine je zakazana izborna skupština Medžlisa, gdje će članovi Skupštine birati novi Izvršni odbor za mandat 2018./2022.

Irham Čehajić