skip to Main Content
URUČENE NAGRADE POLAZNICIMA ŠKOLE KUR'ANA

U nedjelju, 25. dan Ramazana, 16.04.2023. glavni imam Medžlisa IZ-e Kiseljak, Kenan ef. Bajrić sa hafizom Seadom Babalukom je ugostio dio polaznik Škole Kur'ana Medžlisa IZ-e Kiseljak.
Hafiz Sead je od osnivanja ove Škole voditelj iste i u ovom trenutku ima djece koja su naučila od 1 (20 stranica) do 7 (140 stranica) džuzeva Časnog Kur'ana.

Glavni imam je istakao važnost njihovog truda i njihovih roditelja, te da ovim skromnim činom svi želimo pokazati da priznamo i znamo za njihov trud. Najbolja prilika je svakako mjesec Ramazan i njegova zadnja trećina u kojoj je noć Lejlet-l-kadr u kojoj je počela objava Kur'ana.
Iskreno se nadamo da će uskoro neko od ove djece ili svi oni postati hafizi/ čuvari Časnog Kur'ana. Na taj način svoje roditelje i sve nas učiniti ponosim, a oni postati prvaci Ummeta.

Na kraju je glavni imam u ime Medžlisa čestitao, djeci i roditeljima i naravno muhafizu, hafizu Babaluku, te im uručio skromne novčane hedije.

Važno je istaknuti da svaki član Islamske zajednice učestvuje u relazicaiji aktivnosti Škole Kur'ana, Mreže mladih i svih drugih sadržaja koje se provode putem Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa IZ-e Kiseljak.

Back To Top