skip to Main Content
Devetnaest radnih mjesta zahvaljujući vakufskim projektima

U sklopu svojih aktivnosti delegacija Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetila je medžlise Islamske zajednice Fojnica i Kiseljak.

Tom prilikom sastali su se sa čelnim ljudima ova dva medžlisa.

Posjeta je bila prilika i za obilazak vakufskih projekata, na području Medžlisa Islamske zajednice Fojnica i Medžlisa Islamske zaajednice Kiseljak, koji su realizirani u proteklom periodu. U sklopu posjete izvršen je uvid u rad i način na koji medžlisi posluju i upravljaju vakufskom imovinom. Dobar primjer upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom je MIZ-e Kiseljak koji je zahvaljujući realizaciji tri vakufska projekta uposlio devetnaest ljudi.

Prilikom ove posjete razgovarano je o primjeni normativnih akata koja regulišu oblast upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom te uknjižbe i identifikacije iste shodno odlukama najviših organa Islamske zajednice. Poseban akcenat je dat na realizaciju novih i isplativih ekonomskih projekata. Smatra se da bi se razvojem i investiranjem u vakufske projekte obezbijedili adekvatni uvjeti za rad i funkcionisanje džemata, medžlisa te u konačnici obezbijedila nova radna mjesta.

Back To Top