skip to Main Content
Hafiz iz Turske gost MIZ-e Kiseljak

U okviru saradnje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Uprave za vjerske poslove Republike Turkiye (Diyanet) 18 hafiza iz Turkiye učestvovat će tokom mjeseca ramazana u različitim vjerskim aktivnostima u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, javlja Anadolu Agency (AA).

Savjetnik za vjerska pitanja ambasade Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Yunus Keles danas je u Sarajevu dočekao hafize koji su stigli iz Turkiye.
“Kao i svake godine tokom ramazana ćemo organizirati podjelu paketa. Također, učenicima ćemo pružiti finansijsku pomoć. Organizirat ćemo i iftare. Naših 18 hafiza će u svim dijelovima Bosne i Hercegovine učestvovat u različitim aktivnostima, što će dodatno ojačati naše veze sa Bosnom i Hercegovinom. Turkiye i Bosna i Hercegovina imaju vrlo duboke odnose. Tokom ovog ramazana ćemo nakon pandemije biti malo slobodniji i opušteniji jer smo bili organičeni protekle dvije godine zbog pandemije. Ali sada sa usporavanjem pandemije, nadam se da ćemo organizirati lijepe aktivnosti ovdje“, kazao je Keles.

Šef Odjeljenja za imenovanja pri Diyanetu dr. Omer Ozgul istakao je da ova ustanova već godinama organizira različite aktivnosti tokom ramazana u mnogim zemljama.

Gost hafiz na MIZ-e Kiseljak je Salih Ergin iz Ankare.

Back To Top