skip to Main Content
Novoizabrani muftija sarajevski u službenoj posjeti MIZ-e Kiseljak

Novoizovoizabrani muftija sarajevski, dr. Nedžad ef. Grabus, boravio je danas u službenoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Kiseljak, u pratnji potpredsjednika sabora Islamske zajednice u BiH, Edhema Bičakčića i rukovoditelja Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, dr. Ahmed ef. Purdića.

 

Muftija sarajevski je pri samome dolasku obišao Predškolsku ustanovu MIZ-e Kiseljak „IKRE“, gdje mu je direktor, Mirza Bilić, prezentovao rad ove ustanove i planove za naredni period.

Nakon toga je održan sastanak svih imama MIZ-e Kiseljak i članova IO-a Medžlisa, na ćelu sa glavnim imamom, Kenan ef. Bajrićem i predsjednikom Nerminom Merhemićem. Imami su imali priliku reći nešto o svojim džematima i aktivnostima, te ovom prilikom se upoznati sa muftijom dr. Grabusom.

Glavni imam, Kenan ef. Bajrić, je prezentovao sve značajnije projekte koje je MIZ-e Kiseljak realizovao u proteklom periodu, od kojih je istakao PPU “IKRE”, Vakufsko – administrativni centar, Divanhanu, mekteb u romskom naselju, Fond za socijalnu i društvenu brigu, kao i mnoge druge važne projekte.
Novoimenovani muftija je izrazio želju i za posjetom Općini Kiseljak i katoličkoj Crkvi u Kiseljaku.
U prostorijama općine Kiseljak predstavnike muftijstva sarajevskog je ugostio općinski načelnik, Mladen Mišurić Ramljak i općinski sekretar Dragomir Lučić.

Načelnik Mišurić-Ramljak je kako je kazao, rado prihvatio te pozdravio ovakav poziv za sastankom ali i saradnjom koja će samo biti nastavljena s novim rukovodstvom. Istakao je dobru saradnju i sa predstavnicima svih vjerskih zajednica koje djeluju na području općine Kiseljak pa tako i predstavnicima Islamske zajednice, čiji su projekti, kako je kazao, redovno prepoznati i u samom Budžetu.

Delegacija je posjetila i dekana kreševskog dekanata odnosno župnika župe Svetog Ilije u Kiseljaku, gdje ih je ugostio fra Zoran Vuković. Razgovaralo se o međureligijskoj saradnji i zajedničkim projektima.

Back To Top