skip to Main Content
Dodijeljene diplome i vrijedne nagrade polaznicima Ljetne škole

U prostorijma Vakufskog centra Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, za polaznike Ljetne škole su dodjeljene diplome i vrijedne nagrade.

Program dodjele je planiran u haremu Čaršijske džamije u Kiseljaku, ali je zbog kiše realizovan u velikoj sali Vakufskog centra.

Nakon intoniranja himni Republike Turske i Bosne i Hercegovine, odlomak iz Kur'ana je proučio Emrah Turčinović.

Prisutnim se obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Kiseljak, Kenan ef. Bajrić, i ukratko objasnio kako je realizovan program Ljetne škole,​ te kako je u mnogome zaslužan Institut Yunus Emre i direktor Mehmet Akif Yaman, za ukazano povjerenje i uvezivanje Medžlisa sa gradom Konja iz Turske čiji je gradonačelnik, Uğur İbrahim Altay, bio pokrovitelj i obezbijedio djeci nagrade. Nagrade, bicikl sa zaštitnom kacigom, je uručen svim učenicima koji su završili program i redovno pohađali nastavu.

Na svečanoj dodjeli je bio i načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak i predsjedavajući Općinskog vijeća, Asmer Japaur.

U ime Instituta Yunus Emre roditeljima i djeci se obratio direktor Mehmet Akif Yaman, a u ime ambasade Republike Turske u BiH ataše za obrazovanje Salim Donat, savjetnik za obrazovanje u ambasadi R. Turske.

Direktor gradskog prevoza grada Konje je bio izaslanik gradonačelnika i izrazio je svoje zadovoljstvo realizovanim projektom Ljetne škole. Istakao je da grad Konja realizuje sličan program svake godine sa preko 60.000 djece i mladih u gradu sa preko 2,5 miliona stanovnika. Poručio je da će grad Konja i u buduće podržavati ove i slične projekte, te čestitao svima koji su učestvovali u realizaciji Ljetne škole.

Na koncu se prisutnima obratio, kao izaslanik muftije sarajevskog dr. Enes ef. Ljevakovića, dr. Ahmed Purdić. Istakao je kako Medžlis Kiseljak u zadnjih nekoliko godina realizuje mnoge zanimljive i inovativne projekte, a​ Ljetna škola je svakako jedan od njih. Čestitao je djeci, roditeljima i svima koji su pomogli i pomažu projekte Medžlisa Kiseljak.

Djeci su dodjeljene diplome i bicikli sa zaštitnim kacigama, te iskazana želja da će se slični projekti realizovati i narenih godina, ali i ostvariti saradnja opštine Kiseljak sa gradom Konja iz Turske.

Back To Top