skip to Main Content
USPJEŠNA VIKEND AKCIJA NA PROLJETNOM UREĐENJU DVORIŠTA I RADOVI NA RENOVIRANJU GASULHANE MESDŽIDA DŽEMATA DUHRI

Tokom vikenda naše vrijedne  džematlije su iskoristili lijepo vrijeme i uredili dvorište mesdžida. Također, u okviru akcije vrše se završni radovi na adaptaciji gasulhane koja je u potpunosti poprimila novo ruho. U okviru adaptacije gasulhane postavljena je klima, te je ugrađena aluminijska stolarija ( vrata u gasulhanu, ostavu i ulazna vrata u mesdžid).  Ako Bog da planirana je komplet rekonstrukcija munare i stolarije mesdžida, koja je u lošem stanju.

Zahvaljemo se svim džematlijama koji su se odazvali akciji, kao i  svima koji su finansijski pomogli, a posebno našem najvećem vakifu Selveru Oruču, porodici Emšo, našem prijatelju iz Novog Pazara koji je trenutno u Njemačkoj g.dinu Seferu Bronjo, našem mladom džematliji Vedadu Emšo, koji je također u Austriji.

Molimo Allaha dž.š. da ih nagradi svojom nagradom.  Uzvišeni Allah dž.š. u Kur'anu kaže: “Dijelite od onog što smo vam dali, prije nego nekom od vas dođe smrt, pa (da) onda rekne: ‘Moj Gospodaru, da mi hoćeš (samo) malo odgoditi (smrt), pa da dijelim i (da) budem od dobrih!’ Ali Allah neće nikome odgoditi kad mu dođe posljednji čas, a Allah zna sve što vi radite.” (Kur'an: El-Munafikun, 9-11.) Poslanik, salallahu ‘alejhi we selem, kaže: “Svakoga dana u kojem ljudi osvanu, silaze dva meleka od kojih jedan kaže: ‘Gospodaru naš, nadoknadi onome koji dijeli’, a drugi kaže: ‘Gospodaru naš, upropasti imovinu onoga koji škrtari, koji je čuva i ne dijeli!” (Hadis je sahih. Bilježe ga Buharija i Muslim u svojim “Sahihima”.)

Back To Top