skip to Main Content
Osuđujemo svaku vrstu vandalizma

Prije tri noći su me kontaktirali mladi, predstavnici Mreže mladih iz Tulice, da im pomognem i da zajedno napravimo tablu koju su u Lepenici razbili pijani i neodgovorni mladići. Osjetili su se svi oni iz Tulice prozvani zbog objave na jednom lokalnom facebook profilu.
Odmah sam obećao da ćemo uraditi novu tablu, jer to je i naša tabla, kao što je u Tulici na javnom mjestu svaka tabla i stub svih građana, a i da pošaljemo poruku da ne podržavamo vandalizam bilo koje vrste.
Nećemo se nikada identificirati niti braniti ovakve vandalske postupke, niti njih braniti od zakona. Za njihove postupke se ne trebamo izvinjavati, jer su njihovi, a sve trebamo uraditi da se ovakvi ispadi svedu na minimum.
S druge strane, vrlo dobro znam da je ogromna većina u Tulici društveno odgovorna i uvijek spremna raditi na projektima koji su značajni za lokalnu zajednicu.

Napravili smo tablu, postavili na isto mjesto i hvala majstoru Murizu, hvala omladini iz Tulice i naravno molba roditeljima da više vremena provode sa djecom, razgovaraju sa njima, jer nam sve polazi iz kuća naših.
Kenan ef. Bajrić

Back To Top