skip to Main Content
Izudin Dahija, vijećnik OV-a Kiseljak za svoj džemat, Han Ploča, donirao vrijednu donaciju

Danas je Izudin Dahija, vijećnik u OV-u Kiseljak, džematu Han Ploča donirao kosilicu i dva trimera.
Prije 4 godine u predizbornoj kampanji obećao je svoj viječnićki paušal za sve 4 godine donirati u humanitarne svrhe. U zadnje četiri godine vijerno ispunjava svoja obećanja.

Do sada je realizovao niz projekata humanitarnog i socijalnog karaktera. Tako je Izudin, inače nastavnik islamske vjeronauke u OŠ „Kiseljak 1“ donirao kompletnu fasadu za područnu školu u Bilalovcu, kupio nastavna pomagala, donirao tri stipendije učenicima srednjih škola, nagrađivao najbolje učenike na školskim takmičenjima i pomagao sve akcije koje je Mesdžlis IZ-e Kiseljak vodio preko Fonda za društvenu brigu.
Izudin Dahija je kroz zadnje četiri godine dokazao da se može ispuniti sve što se obeća, a pravilo je ne obećavati ono što znate da nećete moću ispuniti.
Mnogo je onih koji pomažu projekte, ali je Izudin poseban po tome što je donirao isključivo svoja sredstva.
Ova donacija za džemat Han Ploča je vrijedna i značajna i bit će od velike pomoći u narednom periodu u održavanju harema Šehidske džamije i mezarja.

Donacija je uručena predsjedniku džematskog odbora, Šišić Hikmetu, a uručenju ove vrijedne donacije su prisustvovali glavni imam, Kenan ef. Bajrić i predsjednik Medžlisa, Nermin Merhemić, te Nihad Husejnović, član džematskog odbora džemata Han Ploča.

Back To Top