skip to Main Content
Uručena vakufnama hadžiji Ismetu Mušanoviću koji je uvakufio 3 duluma zemljišta za potrebe Vakufsko – sportskog igrališta

Jutros je u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Kiseljak uručena vakufnama hadžiji Ismetu Mušanoviću za 3 duluma zemljišta u Gornjem Paležu. Vakufnamu su uručili glavni imam Kenan ef. Bajrić i predsjednik Medžlisa Nermin Merhemić.

Vakif hadži Ismet Mušanović zemljište je dao u vakuf za potrebe Vakufsko – sportskog igrališta za djecu i mlade džemata Kiseljak. Izgradnja ovog važnog projekta za djecu i mlade u Kiseljaku je trebala da počne u proljeće ove godine, ali je zbog vanredne situacije prouzrokovane koronavirusom prolongirana. Medžlis islamske zajednice Kiseljak će prve prilike, zajedno sa džematom Kiseljak, raditi na konkretnim aktivnostima oko početka izgradnje pomenutog Vakufsko – sportskog igrališta za djecu i mlade.

Hadžija Ismet Mušanović je i u ranijem periodu radio za Zajednicu i džemat, te nije žalio svoga vremena i sredstava za potrebe džemata. Prvi je predsjednik Građevinskog odbora za obnovu Čaršijske džamije u Kiseljaku. Također, učešće je uzeo i u obnovi mekteba u Gornjem Paležu.

Svjesni da je ovaj svijet prolazan i nestalan, te da će se plodovi našega truda ubirati na Budućem svijetu, molimo Allaha, dž.š., ovaj džemat, ovaj kraj, ovu zajednicu i čitav ummet našeg Poslanika, s.a.v.s., zaštiti od svih zala i ne dovede nas u iskušenja koja nećemo moći podnijeti

Back To Top