skip to Main Content
AKTIV ŽENA: Glavni imam Kenan-ef. Bajrić uručio nagrade “U susret Ramazanu”

Naime, 14. 4. 2020. godine je ispred Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ-e Kiseljak na web portalu našeg Medžlisa objavljen poziv djeci za predramazansku aktivnost “U susret Ramazanu”. Djeca su imala zadatak da upotrijebe svoju maštu te da svojim radovima ukrase jedan kutak svoga stana kako bi na taj način pokazali kako se raduju dolasku najdražeg gosta. Fotografije istih su objavljene na društvenoj mreži facebook Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ-e Kiseljak.

Naravno, željeli smo i obradovati djecu te ih nagraditi za njihov trud gdje nagrada nije primarni cilj, ali dječija radost jeste sigurno. U vremenu kada djeca teže tehnologiji i igranju igrica koje čak i negativno utiču na njihov razvoj želja nam je bila da svoje vrijeme iskoriste na ljepši i korisniji način, a to je da djeca u kućama osjete dolazak Ramazana te da sa nama podijele tu radost. Skupljanjem glasov, odnosno lajkova, izabrali smo pobjednike, učesnik sa najvećim brojem lajkova je pobjednik pa tako dalje.

Svih 111 radova je imalo svoju “dušu” i svaki na svoj način je poseban i lijep i žao nam je što nismo bili u mogućnosti da nagradimo sve učesnike.

Nagrade je dodijelio 24.4./1. ramazana 1441. h.g. glavni imam Kenan-ef. Bajrić i predsjednik Medžlisa g-din Nermin Merhemić. Ovim putem im se iskreno zahvaljujemo, kao i učesnicima i svima koji su nas pratili te javili se u znak podrške lijepom rječju, a toga nam danas itekako treba.

Nerimana Čeho, koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam

Back To Top