skip to Main Content
AKTIV ŽENA: Mevlud za žene u Rotilju

Sinoć, 23.2.2020., poslije jacije namaza je u punoj džamiji Rotilja proučen Mevlud za žene. U toku programa predavanje je održala muallima Enisa Meštrovac i ujedno je podsjetila prisutne na predstojeće muberek dane i mjesece koje trebamo provesti u dobru i dobrim djelima.

Moderatorica programa je bila Alma Hadžić, voditeljica radio BIR-a, koja je svojim recitatorskim umijećem oduševila sve prisutne. Tu su jos program uljepšale svojim glasovima Senida Klisura-Balić, Šaha Isaković, Amina i Almedina Bejtić, Sumeja Ivazović i Nerimana Čeho.

Na početku programa prisutnima se zahvalila i poselamila koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kiseljak te naglasila cilj okupljanja, a to je da se pobude emocije i da u svojim životima primjenimo mevlud te da donesemo konačnu odluku da ćemo biti bolje osobe i popravljati naše lose osobine, šireći međusobnu ljubav i pozitivizam, onako kako nas je naučio i volio naš Miljenik, s.a.v.s.

Zahvaljujemo se džematlijkama Rotilja na gostoprimstvu i ljepoti koju su priredile za svoje goste na čelu sa predstavnicom Amrom Bejtić te drugim spomena vrijedim hanumama Sabihi Bejtić, Nermi i Seki Topalović. Na kraju programa je nastavljeno druženje uz kahvu za sve prisutne.
“Ako Allaha volite mene slijedite, Allah će vas voljeti i grijehe vam oprostiti…” (Kur'an)

Nerimana Čeho, koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kiseljak

Back To Top