skip to Main Content
AKTIV ŽENA: Održan program povodom Mevluda

Sinoć, 16.11.2019. u Vakufsko- administrativnom centru Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kiseljak organizovao je predavanje koje je održala cijenjena mr. Sabrija Mehmedović, koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva sarajevskog te pedagogica u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu.

Uz mr. Sabriju gošća je bila i uvažena Alma Hadžić koju svakodnevno rado slušamo na stanicama radija BIR. Večer smo obogatili izložbom dječijih radova u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja OŠ “Kiseljak 1”, te su nagrađeni najbolji učenici, a najbolja dva rada koja su radile učenice Amina Emšo VI-5 i Sumeja Bejtić VI-4 su poklonile gošćama. Iste su pokazale oduševljenje i sigurni smo da će im to biti jedan od dražih poklona.

Diplome učenicima su dodijele gošće, vjeroučitelji, prestavnice Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kiseljak te direktor OŠ i ujedno predsjednik Medžlisa gdin. Nermin Merhemić.

Ovim putem zahvaljujemo se svim učenicima na učešću, jer su nam svojim prisustvom uljepšali noć, te njima i njihovim roditeljima upućujemo čestitke . Cijeli program je bio popračen učesćem učenika Vjeronaučne sekcije koje vodi nastavnica Nerimana Čeho, gdje je sala odjekivala tekbirima, salavatima, učenjem Kur'ana, ilahija i recitacija.
Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kiseljak Vam svima želi sve najljepše i neka Vam je Mevlud šerif mubarek olsun.

Back To Top