skip to Main Content
Fond za socijalnu i društvenu brigu MIZ-e Kiseljak vodi akciju opremanja kuće porodici Fejzić iz Višnjice

Fond za socijalnu i društvenu brigu MIZ-e Kiseljak vodi mnogobrojne humanitarne akcije, te nastoji u skladu sa svojim mogućnostima, a uz pomoć humanih ljudi, pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna.
Jedna od akcija Fonda koja je trenutno u toku je opremanje kuće devetočlanoj porodici Fejzić iz Višnjice.
Naime, radi se o ocu koji živi sa svojih osmero djece u krajnje neuslovnoj kući. Majka im je nedavno preselila nakon teške bolesti. Njihov otac je također narušenog zdravlja, te kao takav nije radno sposoban.
S tim u vezi, Fond Medžlisa je pokrenuo akciju i u toku je opremanje unutrašnjosti kuće, kako bi se do zime porodica smjestila u uslovnim prostorijama.

Akcija je proširena i na neke džemate u Njemačkoj, za što je zaslužan naš kiseljačanin Alija Emšo, koji ulaže veliki trud i hizmet za našu Zajednicu.
Medžlis islamske zajednice Kiseljak ovom prilikom poziva sve one koji su u prilici da pomognu ovu, ali i druge hajr akcije, kako bi onima koji su u potrebi barem malo olakšali stanje u kojem se nalaze.

Fond Medžlisa pomaže 70 registrovanih socijalno ugroženih porodica i pojedinaca u Kiseljaku i Kreševu kupovinom hrane, lijekova, ogrijeva i ostalog.
Također, zahvaljujemo se svima onima koji podržavaju naše akcije, te molimo Allaha, dž.š., da njih i njihove porodice obaspe svojom Milošću i bereketom.

Slike dosadašnjih radova:

 

 

Back To Top