skip to Main Content
AKTIV ŽENA: Iftar za djecu

Iz želje da i djeca osjete slast ramazana i iftara Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ-e Kiseljak je 19.5.2019 u nedjelju organizovao iftar za djecu OŠ “Kiseljak 1”. Iftaru se odazvalo oko 70 učesnika.

Također, za djecu postače je obezbjeđena novčana hedija kao mali znak pažnje za njihov post. Molimo Allaha, dž.š., da dalje idu stazama Pravog puta još čvršćim koracima. Nagrađeni su birani izvlačenjem imena od strane organizatorica, a isti su bili podijeljeni u dvije grupe, oni koji su ispostili svaki dan i oni koji su ponekad i posustali. Cilj nam je bio da na taj način razvijamo osobine iskrenosti i strpljivosti, te povećamo želju za svakodnevnim ramazanskim postom.

Uz djecu su bile vjeroučiteljica kao i organizator istog Nerimana Čeho, učiteljica Senada Mustajbegović i druge žene koje su dale značajan doprinos u organizaciji iz Kreševa i Kiseljaka. Ovim putem hvala svima koji su na bilo koji način pomogli i pomažete u dobru. “U džennet neće ući ko ne poštuje starije i ko nije milostiv prema djeci.”
Nerimana Čeho, Koordinatorica odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam

Back To Top