skip to Main Content
Hatme u džematu Gromiljak

Čast nam je sa vama podijeliti veliku radost kojoj smo bili svjedoci u povodu svečanog završetka nastave u mektebskoj 2018/2019. godini, a koja je upriličena u nedelju 28. aprila 2019. god./23. Ša'bana 1440. h. godine u džematu Gromiljak poslije podne namaza, Medžlis IZ-e Kiseljak.

Džemat Gromiljak ima upisnih ukupno 103 polaznika, koji su svojim znanjem, melodičnim glasovima, prelijepom odječom i čistom neiskvarenom dječijom dušom zadivili roditelje, dede, nane i goste. U ovoj mektebskoj godini kur'ansko pismo je savladalo 9 (devet) polaznika.
Prisutnim se prigodnim riječima obratio imam džemata h.Hamza ef. BERBIĆ, naglasivši na značaj odgoja i obrazovanja djece i obavezu roditelja da svojoj djeci pruže islamsko obrazovanje, da je to način da ona budu spašena od ulice i pošasti ovog vremena. Posebno je istakao da djeca u novoj mektebskoj godini ne uče već naučene stvari i da je mjesec Ramazan jedinstvena prilika i blagodat Allaha dž.š. da djeca i roditelji obnove znanje i još više nauče, te da će djeca radit ono što vide od roditelja.
Na kraju programa imam džemata je poselamio i zahvalio se prisutnim, naglasio da su mu ovo jubilarne 15-te hatme u našem džematu, da je svake godine bilo polaznika koji su svoje školovanje nastavljali u medresama, te najavio da su za svu djecu prisutnu u džamiji obezbjeđeni poklon paketići, što je kod djece izazvalo veliko zadovoljstvo, a sponzori su braća Esad i Samir BABALUK.
Molim Uzvišenog Allaha dž.š. da svim muslimanima podari snagu vjere, dobre i sigurne poslove i blagodat zdravlja na putu činjenja dobra. Amin!

h.Nedžad Babaluk

Back To Top