skip to Main Content
Otvorena manifestacija „Poruke Ahdname 2019“ tribinom u Kiseljaku

Jučer je u Vakufsko – administrativnom centru u Kiseljaku održana tribina na temu „Islamska tradicija Bošnjaka na razmeđu stoljeća“.

Predavači su bili dr. Ferid Dautović, direktor Instituta za Islamsku tradiciju Bošnjaka, dr. Elvir Duranović, dr. Hikmet Karčić i mr. Sumeja Ljevković Subašić.

Prisutnima su se u ime domaćina obratili i dr. Abdulgafar Velić, ispred Muftijstva sarajevskog, te Kenan ef. Bajrić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak.

Svi koji su bili prisutni, također su dobili i zbornik radova sa Naučnog skupa koji je održan prošle godine u Kiseljaku, u sklopu 555. godišnjice.
Manifestacija se nastavlja okruglim stolom koji će se održati danas u Fojnici u 17:30h, u sali hotela Reumal. Tema okruglol stola je: „Tradicija suživota u Srednjoj Bosni.

U sklopu manifestacije je i Likovna kolonija u subotu u 09:30h u Milodražu, a koju već godinama koordinira UBO „Fatih“ Milodraž – Kiseljak.

Radovi sa Likovne kolonije mogli su se pogledati u Vakufsko administrativnom centru u toku jučerašnje tribine.

Manifestacija se završava tradicionalnim mevludom u Milodražu, koji će se održati 24.05.2019. godine.

Koristimo priliku da se zahvalimo BH pošti, na čelu sa g-dinom Mirsadom Mujićem i premijeru SBK-a, g-dinu Tahiru Lendi na podršci u organizaciji ove manifestacije.

Back To Top