skip to Main Content
Aktiv žena: Predavanje i druženje u džematu Brestovsko

U džamiji džemata Brestovsko je 1.3. poslije jacije namaza, Aktiv žena MIZ Kiseljak organizovao predavanje i druženje za žene.

Ovom prilikom koordinatorica za rad sa ženama je čestitala prisutnim Dan nezavisnosti BIH i na kraju programa proučila dovu za našu lijepu domovinu. Predavanje je održala Amina Bejtić maturantica Medrese “Osnan-ef. Redžović”. Amina nas je posjetila na Poslanika, s.a.v.s., i neke važne historijske činjenice iz sire Allahovog Poslanika, gdje je dojmljivo sa puno osjecanja govorila o istom.

Predavanje i druženje je prožeto učenjem Kur'ana i ilahija, gdje nas je novoformirani hor žena “Iman” počastio prelijepim ilahijama o našoj dragoj Bosni i ljubavi prema Uzvišenom Allahu i Njegovom Poslaniku.

Ovim putem se najiskrenije zahvaljujemo džematlijkama pomenutog džemata na čelu sa Aidom Drinić i Aidom Šljivar i svim drugim ženama i djevojkama koje su se nesebično založile i sa ljubaznošću i gostoprimstvom dočekale i ispratile ovu noć. Molim Uzvišenog Allaha da nam u dobra djela upiše. Amin!

Nerimana Čeho

Back To Top