skip to Main Content
Održana promocija knjige “Tajne uzvišenosti”

U prepunoj sali Vakufsko – administrativnog centra u Kiseljaku održana je promocija knjige „Tajne uzvišenosti“, autora Dželaluddina Rumija, a koju je na naš jezik preveo dr. Munir Drkić. Promocija je u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa Bookline.
Pored prevodioca knjige, promotor je bio kiseljačanin dr. Munir Mujić, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.
Moderator promocije je bio Džemil Ahbabović, aktivista Mreže mladih Kiseljak, a u ime domaćina prisutne je poselamio glavni imam, Kenan ef. Bajrić.

Glavni imam je iskoristio priliku, te čestitao u ime prisutnih Nerminu Merhemiću, za reizbor za predsjednika Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, kao i našem Mirsadu Mujiću, saborniku Islamske zajednice, koji je osvojio najveći broj glasova na Muftijstvu sarajevskom.
Prisutne su izvedbom ilahije osvježili Šaban ef. i Abdusamed Šljivar.
Promociji su prisustvovali mnogi predstavnici društveno – političkog života iz Kiseljaka, Fojnice i okolnih opština.
Dr. Munir Drkić rođen je 1980. godine u Trnovu. Završio je Gazi – Husrev begovu medresu u Sarajevu 1999. godine, a 2003. diplomirao je na Odsjeku za orijentalistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu, smjer Arapski jezik i književnost i Perzijski jezik i književnost.
Magistarsku tezu je odbranio 2008. godine, a nakon toga doktorsku tezu na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.
Sin je imama šehida, Omera ef. Drkića, koji je zajedno sa svojim džematlijama ubijen za vrijeme protekle agresije na našu Domovinu, u džematu Han Ploča.

Back To Top