skip to Main Content
Aktiv žena: Briga o starim i bolesnim

Posjeta bolesnoj osobi poredi se s posjetom Uzvišenom Allahu. Ebu Hurejre, r.a., prenosi hadis-i kudsijj u kojem Božiji poslanik kaže: “Gospodar svjetova reći će na Sudnjem danu: “Čovječe, Ja sam se razbolio, ali me ti nisi posjetio.” Čovjek će upitati: “Kako da Te posjetim, Gospodaru, kad si Ti Gospodar svjetova?” Reći će: “Zar nisi znao da se taj i taj Moj rob razbolio, a ti ga nisi posjetio?” Zar ne znaš da bi Me našao kod njega da si ga posjetio?” (Buharija, Edebu’l-mufredu, 517)
Inspirisane ovim riječima u protekloj sedmici, vrijedne aktivistkinje Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kiseljak sa koordinatoricom Nerimanom Čeho posjetile su bolesne, stare i iznemogle žene sa područja Medžlisa te ih obradovale vrijednim hedijama. Naše majke i nane oduševljene su dolaskom i upućivale su hajr-dove za iste.

Također, posjetile su i predstavnicu džemata Milodraž Maidu Behlil koja je nedavno doživjela strašnu saobraćajnu nesreću, a koja je hvala Allahu završila bez težih posljedica po nju i njene saputnice.
Molimo Allaha, dž.š., da im podari svako dobro i brz oporavak, aBd.

Back To Top