skip to Main Content
Aktivisti Mreže mladih Kiseljak sudionici kampa Mreže mladih Muftijstva sarajevskog

U vremenu od 8.2. do 10.2. održan je kamp Mreže mladih aktivista Muftiluka sarajevskog u prostorijama Centra za lično i profesionalno unaprijeđivanje, a u kojem je učestvovala omladina Muftiluka sarajevskog i omladina Islamske zajednice Republike Hrvatske.

Kroz višednevnu edukaciju mladi su imali priliku da uče o načinima, postupcima i rezultatima javnog zalaganja, odnosno kampaniranja, te da u praksi primjene naučeno kroz radionice.
Omladina je imala priliku da posjeti Bjelašnicu nakon višesatnog rada na radionicama, gdje su nastavili sa druženjem. Trener konsultant bio je Valdet Peštalić, i kroz edukaciju upoznao je mlade o vještinama javnog zalaganja i realizaciji rezultata.
Na kraju programa, u nedjelju, upriličena je dodjela certifikata polaznicima kampa, kojem su prisustvovali Muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, glavni imami Muftiluka sarajevskog, kao i koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.
Omladina je završila dvodnevno druženje i edukaciju sa pozitivnim utiscima u nadi da će sprovesti naučeno i da će im to koristiti u ubudućem radu i aktivizmu pri Mreži mladih Muftijstva sarajevskog.
Aktivisti Mreže mladih Kiseljak, Nejra Rahmanović i Haris Topalović, također su bili sudionici ovoga važnog događaja.

Back To Top