skip to Main Content
Održana prva Večer Kur’ ana i ilahija za žene u Kiseljaku

Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ-e Kiseljak na čelu sa koordinatoricom Nerimanom Čeho je organizator Večeri Kur'ana i ilahija za žene.

Naime, 2.2.2019., u prostorijama Vakufsko-administrativnog centra, žene iz Kiseljaka su mogle uživati u prelijepoj atmosferi slušajući Uzvišene riječi Časnog Kur'ana i prelijepim ilahijama u izvedbi vrijednih muallima iz Sarajeva. Moderator programa je bila već poznata voditeljica programa u Kiseljaku Merjem Berbić.

Na početku samog programa prisutnim ženama se obratila i izrazila dobrodošlicu koordinatorica Nerimana, koja je ovom prilikom istakla značaj i vrijednost ovakvih skupova te povodom Svjetskog dana hidžaba čestitala svim ženama koje nose hidžab, a onima koje ne nose posebno se zahvalila na dolasku jer su na taj način pokazale da vole svoju vjeru i naš hidžab.
Tom prilikom neke žene su imale na svojim stolicama mahrame, te je koordinatorica naglasila da su te mahrame njima hedija povodom ovog dana.

Dva sata provedenih uživajući u milozvučnim glasovima cijenjenih hadži Senide Klisura-Balić, Amre Abaz, Fatime Čeliković, krunisala je predavanjem Enisa Meštrovac, muallima MIZ Sarajevo.
Na samom kraju programa dovu je proučila hafiza Selma Hodžić iz Busovače.
Nakon programa upriličeno je druženje uz kahvu i zakusku za sve žene.
Aktiv žena MIZ-e Kiseljak se zahvaljuje svima koji su doprinjeli u realizaciji ovog programa, a posebno hvala svim ženama koje su uživale radost ove večeri. Nadamo se skorom viđenju i druženju sa vama.
Neka je mir i spas na vas.

Back To Top