skip to Main Content
Medžlis islamske zajednice Kiseljak se ponovo uključuje u akciju za pomoć u liječenju Nejle i Nejre Agić

Nakon što je ispred Fonda za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa islamske zajednice Kiseljak prikupljena pomoć za specijalna ortopedska kolica za Nejru i Nejlu Agić, Medžlis nastavlja sa prikupljanjem pomoći za liječenje naših sugrađanki.
Naime, Nejla i Nejra Agić su šestogodišnje djevojčice iz Kiseljaka koje boluju od Celebralne paralize
Nakon mnogo pretraga i pregleda, te mišljenja stručnjaka iz oblasti medicine, roditelji su konačno dobili nadu u lakšu pokretljivost njihovih djevojčica.
Djevojčicama je potrebna operacija na jednoj od prestižnih klinika u Francuskoj. Samim time, potreban je višemjesečni boravak majke i djevojčica u Francuskoj, radi operacije i kasnijih terapija.
Za operaciju, terapije, te višemjesečni boravak u Francuskoj je potrebno više desetina hiljada KM, što roditelji nisu u mogućnosti sami priuštiti za liječenje njihovih djevojčica.
Stoga, Medžlis islamske zajednice Kiseljak poziva da u skladu sa svojim mogućnostima damo svoj doprinos ovoj hajirli akciji, te priuštimo ovim dvjema djevojčicama svjetliju budućnost.
Svoje priloge možete uplatiti preko Fonda za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa, ili direktno na račune djevojčica koje imate u prilogu.

Back To Top