skip to Main Content
Mladi iz Olova i Kiseljaka na dvodnevnom susretu u Kiseljaku

Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Kiseljak bila je domaćin dvodnevnih susreta Mreže mladih Olovo i Kiseljak.

Dvadeset omladinaca, na ćelu sa koordinatorom Ibrahim ef. Mehićem, boravilo je za vikend u Kiseljaku.

Pedeset mladih ljudi iz Olova i Kiseljaka započelo je svoje aktvnosti u subotu u poslijepodnevnom periodu.

Nakon što su se gosti smjestili u Školu Kur'ana, uslijedila je večera, a nakon toga debata i dobrodošlica gostima od strane Mirze ef. Bilića, koordinatora Mreže mladih Kiseljak.

U debati su učestvovale četiri ekipe. Tema debate je bila „ZA ili PROTIV odlaska mladih iz BiH“. U prvoj grupi je pobijedila ekipa Mreže Kiseljak, a u drugoj grupi ekipa Mreže Olovo, koje zagovaraju ostanak u BiH i doprinos mladih za bolju budućnost u svojoj Domovini. Mladi su poslali poruku da nije rješenje sjediti i čekati da nam drugi probleme riješe, nego promijene kreću od nas i našeg aktivizma.

Nakon debate i diskusije uslijedio je drugi modul proljetnog semestra Mreže mladih muftijstva Sarajevskog na temu“Jačanje svijesti o važnosti Zajednice“.

Mladi su u grupama dali prijedloge o doprinosu mladih u Zajednici te odlučno iskazali spremnost na svoj doprinos.

U nedjelju su aktivnosti započele zajedničkim Sabah – namazom i učenjem Kur'ana i zikra.

Nakon doručka, uslijedila je posjeta Milodražu i historijski čas o Ahdnami i Sultan Mehmed Fatihu. Na pomenutu temu je govorio glavni imam, Kenan ef. Bajrić.

Uručenjem zahvalnica za učešće u debati i Podne – namazom u Čaršijskoj džamiji, završeni su susreti Mreže mladih Kiseljak i Olovo, ali nastojanja i jednih i drugih jeste da se ova saradnja nastavlja u ovakvim i sličnim aktivnostima.

Back To Top