skip to Main Content
U Kiseljaku održan seminar za imame i aktiviste Mreže mladih na temu „Strateško planiranje“

Danas je u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak održan edukativni seminar na temu „Strateško planiranje“, a predavač je bio motivirajući trener, Valdet Peštalić.
Seminar se sastojao iz dva dijela. U prijepodnevnom periodu edukaciju na polju strateškog planiranja imalo je 25 aktivista Mreže mladih MIZ-e Kiseljak iz svih 15 džemata Kiseljaka i Kreševa, na ćelu sa koordinatorom Mirza ef. Bilićem.

Mladi su oduševljeni metodama i smjernicama koje im je prenio Valdet, te će im uveliko pomoći na putu do uspjeha, kako u Mreži mladih, tako i za uspjeh u životu.
Mladima su na kraju uručeni certifikati, a uručio ih je glavni imam, Kenan ef. Bajrić.
U poslijepodnevnom periodu, edukativni seminar je nastavljen i sa imamima našeg Medžlisa. Kroz timski rad i interakciju, imami su sa Valdetom na jedan inovativan način obradili temu „Strateško planiranje“. Uzevši u obzir bogata iskustva kroz rad u džematu, imami su ipak dobili odgovore na mnoga pitanja i pronašli rješenja za produktivnije djelovanje u džematu i Zajednici.

Također su izrazili spremnost i želju za organizaciju i drugih korisnih seminara, koji će im otvoriti nove vidike i olakšati misiju.
Ovaj seminar, ali i naredni koje naš Medžlis planira realizirati, osposobit će imame i mlade aktiviste da plodonosnije djeluju i ostvare veće rezultate u svojim džematima na polju rada sa mladima.
Zahvaljujemo se predsjedniku g-dinu Nerminu Merhemiću i IO Medžlisa, te JP BH Pošta d.d. Sarajevo, na ćelu sa generalnim direktorom g-dinom Mirsadom Mujićem, koji su pomogli organizaciju ovoga seminara.

Back To Top