skip to Main Content
Održana prva radionica proljetnog semestra Mreže mladih Muftijstva sarajevskog

Tokom prethodnog vikenda na području 16 općina održana je prva radionica u sklopu proljetnog semestra Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.
Početkom februara održan je veliki kamp Mreže mladih, na kojem su učešće uzeli predstavnici Mreže mladih iz 50 većih džemata kao i svi imami – koordintori Mreže mladih s područja Muftiluka sarajevskog. Ovaj proljetni kamp bio je uvod za prvi modul proljetnog semestra u kojem je stavljen naglasak na formiranje i jačanje Mreže mladih na nivou džemata kao i izrada petogodišnje strategije kao i plana aktivnosti Mreže mladih na nivou općina/medžlisa kao i džemata.
Moto prvog modula je sura El-Asr (Vrijeme). S ciljem formirajanja jasne svijesti o porukama ove važne kur'anske sure, mladi se kroz ovaj modul podstiću na veću odlučnost, hrabrost, slobodu. Zapravo, ovaj modul od mladi traži veću podršku i zalaganje za džemat, Zajednicu, narod i domovinu.
Proljetni semestar Mreže mladih sastoji se od tri modula, koji će se realizirati tokom predstojeća tri proljetna mjeseca.

Radionica Mreže mladih Kiseljak održana je u subotu u prostorijama škole Kur'ana „Ikre“, gdje su mladi formirali jasnu viziju Mreže mladih Kiseljak za narednih pet godina.

Back To Top