skip to Main Content
Još jedna akcija Fonda za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa hajirli okončana

Fond za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa IZ-e Kiseljak je osnovan da bi bio od pomoći onima kojima naša pomoć zaista treba.
Nastojimo prije svega pomoći našim komšijama koji su u teškoj situaciji. Primarni cilj Fonda jeste platiti lijekove, hranu, račune ili pomoći u liječenju porodicama u Kiseljaku i Kreševu, shodno našim mogućnostima, a povremeno učestvujemo i van Medžlisa.
Zahvaljujući brzoj akciji onih koji žele pomoći, ovaj put smo preko Fonda pomogli da se učenici trećeg razreda kupe slušni aparati.
Živi u porodici koja broji 6 članova i koja se svakodnevno bori sa životnim problemima, gdje babo jedini izdržava porodicu, nana je teško bolesna, a njihovo dijete je već od rođenja svakodnevno bilo kod doktora, jer ima problema sa sluhom i bilo je neophodno kupiti aparate za sluh koji koštaju 2100 KM.
Porodici je već duže vrijeme savjetovana kupovina slušnih aparata, ali u današnjoj besparici nisu mogli i dijete je imalo velikih problema u školi jer nije moglo pratiti nastavu.
Dočekan je dan kada su preko Fonda insani koji su svakodnevno tu da pomognu, a nije ih baš mali broj, dali novac da se kupe slušni aparati i kada su aparati proradili njihovoj sreći nije bilo kraja.
Još jučer su na njihovim licima bile krupne, teške suze, a danas su tu suze radosnice.
Molimo Allaha da onima koji preko Fonda pomažu onima koji očekuju našu pomoć, vrati uloženo i nastani ih u Džennetu.
Fond Medžlisa IZ-e Kiseljak nastavlja sa svojom misijom.
Svi oni koji žele učestvovati u pomoći onima kojima je naša pomoć potrebna, mogu to preko žiro računa Medžlisa kod UniCredit banke – Agencija Fojnica, transakcijski broj 3389002211291065, sa naznakom „Za socijalni fond“ , kod imama i blagajnika u našim džematima ili lično uplatiti na blagajni Medžlisa.

Back To Top