skip to Main Content
Uhapšena dvojica fudbalera koji su gađali Čaršijsku džamiju

Vandali koji su jučer staklenim pivskim flašama oštetili fasadu Gradske džamije u Kiseljaku, identifikovani su i uhapšeni, potvrđeno nam je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.
Kako Faktor saznaje, radi se o državljanima Austrije i to mladim i veoma poznatim fudbalerima Dejanu Ljubičiću (20) koji igra u Bundesligi i Danielu Sudaru (21) koji je također fudbaler.
Vandalizam za koji se sumnjiče policiji u Kiseljaku prijavljen je jučer u 5.25 sati. U prijavi je navedeno da je nepoznati počinilac ili više njih bacilo nekoliko staklenih boca na fasadu Gradske džamije u Kiseljaku. Tom prilikom na fasadi su nastala manja oštećenja. Prilikom uviđaja policajci iz Kiseljaka pronašli i izuzeli staklene pivske flaše “Heineken”.
O slučaju je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo u Travniku.
– Nakon identifikacije osumnjičeni su privedeni na saslušanje tokom kojeg su priznali izvršenje krivičnog djela. Krivično djelo koje im se stavlja na teret još nije kvalifikovano – kazao nam je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.
Dejan Ljubičić je fudbaler Rapida iz Beča. Ove sezone je imao značajnu minutažu u Rapidu. Upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi, postigao je dva pogotka. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, za U-21 tim ima tri nastupa.
Daniel Sudar bivši je junior bečkog Rapida. Sada igra niželigaški fudbal, tačnije za Neustadt II, koji se takmiči u petom rangu austrijskog fudbala.

Www.faktor.ba

Back To Top