skip to Main Content
Nakon ekoloških, uslijedile su humanitarne akcije Mreže mladih

 

Nakon ekoloških akcija koje je vodila Mreža mladih Kiseljaka, iza nas su uspješno realizovane humanitarne akcije.

 

U proteklim danima Mreža mladih je podijelila 30 paketa socijalno ugroženim porodicama Kiseljaka i Kreševa, pred nastupajući mubarek mjesec Ramazan. Sve to shodno poruci Kur'ana „Radi i preporuči dobro“, mladi žele da pokažu da su oni ti koji čine drugima dobro i na taj način šalju poruku ili pozivaju i druge da čine samo dobro i da budu korisni sebi i drugima.


Drugi dio akcije Mreže mladih Kiseljaka je akcija prikupljanja sredstava za operaciju Čehajić Velida i Kerima, dvojice mladih insana, naših sugrađana, koji su i sami dio Mreže mladih u skladu sa svojim  mogućnostima.


Ovoj dvojici mladića je potrebno 20 000 eura za operaciju koja bi im trebala omogućiti da stanu na svoje noge. Mreža mladih je tokom aprilskih programa i manifestacija prikupljala sredstva za operaciju, te prikupila 3240.00 KM, koje je uručila u subotu, 13.05.2017. godine i na taj način dala svoj skromni doprinos ovim mladićima.

Molimo Allaha, dž.š., da im pomogne i olakša da prikupe potrebna sredstva, a nakon toga da operacija prođe uspješno i stanu na svoje noge.


Zahvaljujemo se svima onima koji su dali svoj doprinos i učestvovali u ovoj akciji, s dovom Gospodaru da ih obilato nagradi.

Mreža mladih prema planu rada za 2017. godinu nastavit će sa humanitarnim aktivnostima krajem predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana.

 

Back To Top