skip to Main Content
Zajednička radionica mreže mladih Olova i Kiseljaka

 

Omladina mreže mladih Kiseljak, na ćelu sa koordinatorom za rad sa mladima Medžlisa. Mirza ef. Bilićem, boravila u Olovu.

Mladi Olova su priredili sjajan doček. Omladina Kiseljaka je posjetila džemat Musići, gdje su boravili u njihovom mektebu kojeg renoviraju i uručili im tepihe za mekteb od Mreže mladih Kiseljaka. Nakon druženja i upoznavanja sa omladinom Musića, uslijedio je povratak u Olovo.


Domaćini su priredili ručak za goste, a nakon toga održana je zajednička radionica pod nazivom „Živite u miru.“ Omladina Kiseljaka i Olova je udruživši zajedničke snage izvukla snažne poruke iz ove radionice, nakon čega su predstavnici grupa prezentovali svoje zaključke.


Po završetku radionice u Općinskoj sali je priređena predstava u izvedbi učenika „Gazi Husrev – begove“ medrese, u kojoj su prisutni uživali.


Bila je ovo izvrsna prilika da se mladi Kiseljaka i Olova umreže i pokažu snagu zajedništva. Zahvaljujemo se omladini Olova na ćelu sa koordinatorom Ibrahim ef. Mehićem na sjajnom gostoprimstvu, te se nadamo da ćemo imati priliku u skoro vrijeme omladinu Olova ugostiti u Kiseljaku.

 

Back To Top