skip to Main Content
Porodica Čehajić obradovana novim automobilom

Medžlis islamske zajednice Kiseljak je u proteklom periodu nastojao da pomogne porodicu Ešrefa Čehajića – Čaje, gdje smo posjetili njegovog sina Velida, koji je u invalidskim kolicima. Tom prilikom smo Velida obradovali računarom.

Najveći problem koji je porodica imala je problem sa prevozom Velida koji ide u Srednju školu i porodica je prinuđena da sam odvozi i dovozi Velida. Uglavnom to radi babo, koji je također invalid.

Stari auto je već dotrajao, protruhao, nije se više mogao ni regsitrovati, ali ipak naš hrabri i uporni Ešref je Velida sa istim dovozio u školu, iako živi u Gornjem Paležu, gdje je put nepristupačan.

Medžlis Kiseljak preko Fonda za socijalnu i društvenu brigu je pokrenuo akciju da ovoj porodici kupimo novi auto, koji će odgovoriti potrebama ove porodice. Koordinator u akciji bio je profesor Čakalović, rođak porodice.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, našem Čaji je uručen novi automobil, kada je porodica neizmjerno obradovana.

Donatori ovog vrijednog poklona su: Medžlis IZ-e Kiseljak, Medžlis IZ-e Visoko, Medžlis  IZ-e Fojnica, načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak, Zahid Smajić, Zakir Selimović, Orman Senad, Edin Trako, Alija Čatić, Fuad Curić, Samir Vilić, te Atif Hodžić.

Nadamo se da će ovaj hajirli projekat olakšati porodici Čehajić.

Back To Top