skip to Main Content
Radionice u organizaciji Mreže mladih, a nakon radionica projekcija filma i druženje

S ovim vikendom krenulo se s drugim korakom na projektu „Mreža mladih Muftijstva sarajevskog“. „Mreža mladih“ projekat je i program za mlade Muftijstva sarajevskog.

Cilj ovog projekta je uvezivanja džemata, povezivanje mladih, pokretanje brojnih akcija  i koordinacija svih aktivnosti.


U ovoj fazi projekat ‘Mreža mladih’ uključuje 500 mladića i djevojaka, predstavnika džemata, koji će u naredna tri mjeseca proći tri modula radionica i druženja.


U 16 općina/medžlisa u isto vrijeme tokom vikenda organiziraju se radionice i druženja.

Grupa od dvadeset istaknutih imama iz svih medžlisa/općina Muftiluka sarajevskog voditelji su radionica kao i koordinatori svih aktivnosti na svom području.

Teme i zadaci koji ovaj projekat postavlja mladima odnose se na prepoznavanje i poštivanje univerzalnih vrijednosti i poruka plemenitog Kur'ana, zatim izgradnja ekološke svijesti, pokretanje humanitarnih akcija, te organiziranje različitih vjerskih i kulturnih sadržaja.

Dobiveni rezultati iz radionica bit će realizirani u maju ove godine u sklopu predramazanskih i ramazanskih aktivnosti i akcija.

‘Mreža mladih’ uključila je i povezala svih 250 džemata Muftijstva sarajevskog.

Nosioci aktivnosti u ovom projektu su mladi a podršku im pružaju sve strukture Islamske zajednice u BiH, od Muftijstva, medžlisa, imama i džemata.

U vremenu kad je naša omladina prepuštena sama sebi, kad su mladi najveće žrtve različitih iskorištavanja i manipulacija, kad se na sve strane uvlače u svakojake ideologije i čudne vrtloge, iz kojih se ne zna i ne vidi izlaz, pokretanje projekta ‘Mreže mladih’ nasušna je potreba i prvorazredni prioritet.

Osnovni cilj ‘Mreže mladih’ je uključivanje i briga o svim našim omladincima. Jedan od simbola ovog projekta je paukova mreže. Kao što je paukova mreža bila spasonosna za našeg Poslanika Muhammeda a.s., naša želja je da i ova naša Mreža bude spasonosna za našu omladinu a u konačnici i za naš narod.


Nakon pomenute radionice, Mreža mladih MIZ-e Kiseljak je priredila projekciju turskog filma „Zašto su ubijeni Hadživat i Karadžoz“ te druženje nakon filma.

Projekcija filma je priređena u saradnji sa Institutom „Yunus Emre“ iz Fojnice, te im se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji i podršci.

Back To Top