skip to Main Content
Predstavnici Medžlisa upoznali g-dina Bakira Izetbegovića sa radom i planovima našeg Medžlisa

U petak, 27. Januara u posjetu OO SDA Kiseljak je diošla visoka delegacija na ćelu sa članom predsjedništva BiH, g-dinom Bakirom Izetbegovićem.

 

U pratnji g-dina Izetbegovića je došla delegacija u sastavu premijera g – dina Fadila Novalića, g – dina Denisa Zvizdić, Melike Mahmutbegović i ostalih.

Prijem za delegaciju je održan u prostorijama Vakufsko – administrativnog centra u Kiseljaku.

Džuma – namaz su klanjali u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku, a hutbu je održao imam Čaršijske džamije, hfz. Sead Babaluk.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, te su iskoristili priliku da g-dina Izetbegovića upoznaju sa radom Medžlisa, infrastrukturnim projektima, a posebno sa projektom izgradnje obdaništa i škole Kur'ana, koja je u toku.

Također su ih upoznali i sa planovima obilježavanja 554. godišnjice Ahdname u Milodražu krajem Maja 2017. godine, te nastojanju da do 555. godišnjice restaurijaju džamiju u Milodražu i prostor oko džamije, obzirom da je zainteresovanost turista sve veća za posjetom mjesta gdje je bosanskim franjevcima dodijeljena Ahdnama.

Glavni imam je iskoristio ovu priliku i dodijelio g – dinu Izetbegoviću roman kiseljačkog književnika, Nedžada Topalovića.


Back To Top