skip to Main Content
Omladinsko druženje sa Arminom Muzaferijom

U petak, 20.01.2017. godine u Vakufsko – administrativnom centru u Kiseljaku Omladinski krug Medžlisa islamske zajednice Kiseljak je priredio druženje za omladinu sa Arminom Muzaferijom.

Mladi su se družili uz razgovor sa poznatim pjevačem, i na taj način priuštili sebi ugodnu atmosferu i korisno druženje.


Na samome početku, prisutnima se obratio Mirza ef. Bilić, koordinator za rad sa mladima pri MIZ-e Kiseljak, koji se zahvalio gostima na odvojenom vremenu, a mladima na interesovanju i aktivizmu. Također je upoznao prisutne sa koracima Muftijstva sarajevskog ka unapređenju rada sa mladima, ali i planovima našeg Medžlisa u narednom periodu, koji ima za cilj ponuditi omladini kvalitetan program i aktivnosti. Posebno je istakao da je omladina ta od koje se traži kreativnost i izbor aktivnosti, koje ćemo, ko Bog da, zajedno realizovati u narednom periodu.

Glavni imam Kenan ef. Bajrić je poselamio prisutne, te uputio nekoliko pitanja našem gostu, za koja je smatrao da su korisna  i zanimljiva prisutnima.

Armin Muzaferija je rekao mnogo toga o sebi, svojoj karijeri i životnome iskustvu, te je uputio korisne savjete koji će mnogo pomoći mladima u izgradnji njihove ličnosti.

Svakako, gost nas je počastio i sa nekoliko izvedbi ilahija i pjesama u kojima su prisutni itekako uživali, a ilahijom nas je počastio i Faris Berbić, omladinac džemata Gromiljak.

Najavljene su i naredne aktivnosti omladine Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, a najave aktivnosti ćete moći pratiti na našem web portalu.

Back To Top