skip to Main Content
Uručeni certifikati polaznicima kursa u organizaciji MIZ-e Kiseljak (VIDEO)

U petak, 13.01.2017. godine, u Vakufsko – administrativnom centru je priređena dodjela certifikata za polaznike kursa kojeg je u proteklom periodu realizovao MIZ-e Kiseljak, a koji je obuhvatio četiri grupe polaznika u četiri discipline: dekupage, umjetnički vez, slikanje na foliji i pirografija.

Certifikati su dodijeljeni za 33 polaznika, a cjelokupni projekat je finansiralo Muftijstvo Sarajevsko preko sredstava za projekte namjenjene radu sa mladima u okviru Islamske zajednice. Za sve polaznike su plaćeni troškovi i materijali.


U ime muftije Sarajevskog prisutnima se obratio dr. Abdulgafar Velić, pomočnik muftije, a ispred Medžlisa se obratio glavni imam, Kenan ef. Bajrić, koji se zahvalio Sarajevskom muftiji na ukazanom povjerenju, a polaznicima na trudu u prethodna dva mjeseca.


33 polaznice/ka su napravile za dva mjeseca po nekoliko radova. Sastavni dio projekta je bila prodajna izložba. Kiseljačani su i ovaj put pokazali veliku humanost, a ujedno kupili prekrasne radove, obzirom da će sav prihod ići u Fond za društvenu brigu Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, iz kojeg se pomažu najugroženije porodice i pojedinci u Kiseljaku i Kreševu.

Pozitivno je što će polaznice nastaviti druženja i zajedno raditi na novim projektima u prostorijama Vakufsko – administrativnog centra u Kiseljaku.

Zahvaljujemo se udruženju “Ars populi” iz Hadžića i edukatorima na lijepoj saradnji, te se nadamo da ćemo i ubuduće zajedno raditi korisne projekte.

Video sa dodjele možete pogledati ovdje!

M.B.

Back To Top