skip to Main Content
U Vakufskom centru veseli čas za najmlađe na kraju Rebi'ul evvela, a početku zimskog raspusta

U Vakufskom centru u Kiseljaku od samog otvorenja 2014. godine djeluje udruženjae Bosanski kulturni centar. Pri ovom udruženju redovno se održavaju radionice za djecu svih uzrasta. Tako djeca iz Kiseljaka, ali i Kreševa i Fojnice imaju priliku da sa volonterima ovog udruženja uče engleski jezik, ali imaju i časove glume, likovnog, hora…

Najveće dvije grupe su one koje se bave djecom predškolskog uzrasta. Preko pedeset djece dolazi na radionice predškolskog uzrasta. Ovo udruženje je protekle sedmice održalo veseli čas za polaznike ovih radionica, a povodom Dana dječije radosti koji se održava u posljednjoj sedmici decembra.

Cijeli program vodili su polaznici dramske sekcije, koji su najmlađim pokazali dio vještina naučenih na dramskoj sekciji. BKC je najmlađim polaznicima obezbijedio tortu i sokove, dok je i MIZ Kiseljak na čelu sa glavnim imamom Kenanom ef. Bajrićem ove godine podržao ovaj veseli čas, te je djeci obezbijedio dio sokova i tops kekse koje je podijelio hfz. Sead ef. Babaluk.

 

MIZ Kiseljak želi da na ovaj način podrži aktivnosti koje radi Udruženje BKC Kiseljak, a u svrhu obrazovanja naše najmlađe populacije.

Back To Top