skip to Main Content
Mevlud u Višnjici u povodu Rebi'ul evvela

U četvrtak, 15.12.2016. godine u džematu Višnjica je priređen prigodan program u povodu Rebi'ul evvela, mjeseca rođenja Posljednjeg Allahovog Poslanika, s.a.v.s.

Program je izvela grupa mektebskih učenika. Svojim milozvučnim glasovima, okrijepili su srca prisutnih Kur'anom, stihovima iz Mevluda te prelijepim izvedbama ilahija.


Prigodno predavanje je održao džematski imam, koji je između ostalog naglasio: „Svako ono okupljanje na kojem se spominje Božije ime, uči Kur'an, donose salavati i podučava korisnom znanju je okupljanje s kojim će naš Gospodar biti zadovoljan. Tako i ovaj naš večerašnji mevlud je nastavak višestoljetne tradicije učenja mevluda na ovim prostorima, koji ima za cilj da očuva žar Islama, ali i ove mlade duše još od malena veže za Poslanika, s.a.v.s. Međutim, nemojmo da mevlud bude naš krajnji doseg ljubavi i poštovanja prema Poslaniku, a.s. Živimo sunnet svakodnevno!“


 

Na kraju je proučen zikr i dova, nakon čega su najmlađi obradovani prigodnim poklonima, koje je obezbijedila Karahmet hadži Zekija, kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo, s dovom da je Allah, dž.š., nagradi.

Back To Top