skip to Main Content
U petak segija u džematima našeg Medžlisa za teško oboljelu Nirmelu Kurtović iz Kaćuna

Izvršni odbor Medžlisa islamske zajednice Kiseljak  je donio odluku da se zbog hitnosti situacije u petak, 09.12.2016. godine, nakon Džuma – namaza u svim džamijama našeg Medžlisa  postavi sergija za liječenje Kurtović Nirmele iz Kaćuna.

Nirmela Kurtović je rođena 1980. Godine. U ranom djetinjstvu Nirmeli i njenoj sestri je dijagnosticirana bolest „Trombosytopenia“.

Pored gore navedene, Nirmeli je prije tri godine dijagnosticirano još i TBC polmonum i TBC intenstini. Liječila se na UKC Koševo, gdje je u prethodnih pet dana primila više od 530 doza krvi, a nakon toga hitno prebaćena avionom na kliniku Memorial u Istanbulu, jer se njeno stanje pogoršalo. Liječenje na pomenutoj klinici je jako skupo. Sam prevoz avionom je koštao 11 000 Eura, operacija koja je hitno obavljena 04.12.2016. je koštala 20 000 Eura, boravak za sedam dana Klinici će koštati 15 000 Eura.

Nirmeli Kurtović je itekako potrebna naša pomoć, stoga svi koji žele da učestvuju i pomognu liječenje Nirmele mogu to uraditi prilogom na sergiji u petak, u bilo kojoj džamiji našeg Medžlisa ili preko Socijalnog fonda Medžlisa islamske zajednice Kiseljak.

Back To Top