skip to Main Content
Obilježen Dan državnosti

Danas su učenici OŠ „Kiseljak 1“ održali prigodne programe u svojim školama, a povodom Dana državnosti. Također priredba koju je pripremila OŠ „Kiseljak 1“ iz Kiseljaka održana je u sali Vakufskog centra, a zbog činjenice da sala ima kapacitet od maksimalno 250 ljudi priredba je posebno izvedena za niže i više razrede.


MIZ Kiseljak rado se odazvao i ustupio mjesto za ovakvu jednu manifestaciju u našoj općini. Kako se i pretpostavljalo, interes je bio ogroman, a dupke punu salu napunili su učenici i roditelji. Također i sale na Gromiljaku i Bilalovcu.. – Ovo je peta priredba na kojoj sam danas. Ovi učenici pokazuju na ovaj način kako je to kada se voli BiH. Vjerujte da nije jednostavno pripremiti ovakvu priredbu ni nastavnom osoblju, a ja ovom prilikom čestitam svim svojim uposlenicima na njihovom radu, a svim prisutnim čestitam Dan državnosti BiH!, rekao je Nermin Merhemić, direktor OŠ „Kiseljak 1“ i ujedno predjsednik MIZ-e Kiseljak.


Inače, učenici su na priredbama izvodili skečeve, recitovali su, pjevali, te pokazali i plesne koreografije. Iskreni aplauzi roditelja i još iskreniji osmjesi prisutne djece pokazali su da je misija uspješno obavljena. Ovom prilikom donosimo nekoliko fotografija sa priredbe iz Vakufskog centra. Također MIZ Kiseljak ovom prilikom svim građanima kojima je BiH u srcu čestita Dan državnosti! 

Kenan Topalović

Back To Top