skip to Main Content
Predstavnici Medžlisa u posjeti Fadil ef. Topaloviću

U utorak, 04.10.2016. godine, glavni imam Kenan ef. Bajrić i predsjednik Medžlisa Nermin Merhemić posjetili su Fadil ef. Topalovića, nakon što se vratio u rodni Kiseljak po penzionisanju iz Gornjeg Vakufa u kome je radio kao imam, hatib i mu'allim.

 

Po samome povratku u Kiseljak, Fadil ef. stavljen na iskušenje nakon što mu je na ahiret preselila supruga, nakon kraće bolesti.

U ime Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, želimo Fadil ef. ugodan ostatak života i boravka u rodnom Kiseljaku s dovom Allahu, dž.š., da mu da sabura, da lakše savlada iskušenje na koje je stavljen, a da ga nagradi za njegov dugogodišnji trud i hizmet Zajednici .

Fadil ef. Topalović je rođen u Kiseljaku. Na početku svoga službovanja radio je kao pomoćni imam šejh hafizu Mustafi ef. Mujiću u Kiseljaku. 1974. godine odlazi u Kozicu kod Gornjeg Vakufa, gdje ostaje četiri i po mjeseca. U Aprilu 1975. godine odlazi u džemat Drvetine kod Bugojna gdje radi kao imam četiri i po godine, a nakon toga u Gračanicu kod Bugojna gdje radi nepunih 14 godina.

Od 01.11.1991. godine vraća se u rodni kraj na mjesto imama u džemat Hercezi, Medžlis islamske zajednice Kiseljak gdje ostaje sve do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, kada se prijavljuje u 321. Lahku brigadu sve do potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Nakon toga je činovan od predsjednika Republike činom Nadporučnika i nuđen da se i dalje aktivira u vojsci, ali to svojevoljno odbija.

Poslije demobilizacije, Fadil ef. odlazi u Gornji Vakuf u džemat Voljevac gdje radi kao imam četiri i po godine, a nakon što je u Gornjem Vakufu napravljena treća džamija, u džematu Batuša radi kao imam 13 godina, do 2016. godine, kada biva penzionisan i vraća se u svoj rodni Kiseljak.

Mirza Bilić

Back To Top