skip to Main Content
Čestitka i poruka Glavnog imama povodom Nove 1438. hidžretske godine

Poštovane džematlije, braćo i sestre!

Želim Vam ovim putem u ime Medžlisa IZ-e Kiseljak i u svoje lično ime čestitati novu 1438.  hidžretsku godinu.

 

Upučujem dovu Gospodaru svih svjetova da Vama i vašim porodicama podari svako dobro na ovom i budućem svijetu. Gospodara molimo da nam da dobro koje je od njega tražio Njegov miljenik i poslanik Muhammed, a.s., a da nas zaštiti od zla od kojeg je zaštitu tražio Muhammed, a.s.

Pozivamo vas da prisustvujete centralnom programu Medžlisa IZ-e Kiseljak povodom obilježavanja  Nove hidžretske godine u džematu Duhri, večeras, 01.10.2016. godine, poslije Jacija – namaza.

Koristim priliku da svima vama zahvalim što izvršavate svoje obaveze prema Islamskoj zajednici i tako olakšavate rad i funkcionisanje naših džemata, a mi ćemo se truditi da sa vama zajedno radimo na poboljšanju usluga i kvalitetu istih.

Na kraju vas pozivamo da obavezno iskoristite svoje pravo i izađete u nedjelju na izbore i glasate po svojoj svijesti i savjesti. Mnogo je kandidata od kojih možemo izabrati one za koje smatramo da su zaslužili naše povjerenje svojim radom u lokalnoj zajednici i iskrenošću. Naša je obaveza i vjerska i građanska da u nedjelju glasamo, a cjelokupna situacija svih nas će se popraviti samo onda kada nas budu predvodili oni koji svoj intetres ne stavljaju ispred interesa Zajednice.

Gospodaru naš, Ti sačuvaj ovaj narod od svakog iskušenja i daj da nas predvode najbolji među nama, oprosti nam grijehe naše, mi ćemo se Tebi vratiti.

S poštovanjem,

 

Kenan–ef. Bajrić, glavni imam

Back To Top