skip to Main Content
U mektebu džemata Crnići nova peć iz novoformiranog Fonda za društvenu brigu pri MIZ-e Kiseljak

Pri Medžlisu islamske zajednice Kiseljak formiran je Fond za društvenu brigu, iz kojeg će se pomagati džematlijama iz Kiseljaka i Kreševa kojima je pomoć potrebna. Pomoć će biti u namirnicma, materijalu, odjeći, obući, školskom priboru…

Cilj ovoga Fonda jeste pomoći potrebnim džematlijama, ali i potaknuti sve one koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos u ovaj Fond i ojaćaju njegove kapacitete.

Iz Fonda za društvenu brigu MIZ-e Kiseljak je kupljena nova peć u mektebu Crnićki Kamenik i na taj način obezbjeđeni bolji uvjeti za odvijanje aktivnosti u ovome mektebu.

Prethodno, Medžlis Kiseljak je iz pomenutog Fonda pomogao i porodicu Šehić u džematu Višnjica u  građevinskom materijalu, čija je kuća zahvaćena požarom.

I u narednom periodu Medžlis islamske zajednice Kiseljak planira da vodi ovakve i slične aktivnosti, kako bi bili od što veće koristi Zajednici, ali i ugroženim pojedincima unutar Zajednice.

 

 

Sve aktivnosti Fonda za društvenu brigu moći ćete pratiti na web portalu Medžlisa.

Pozivamo sva fizička i pravna lica koji su u mogućnosti i žele, da se uključe i daju svoj doprinos za ovaj Fond, da to učine u prostorijama Medžlisa ili na račun Medžlisa kod Unicredit banke broj 3389002211291065, sa naznakom za „Fond za društvenu brigu“.

Back To Top