skip to Main Content
U Kiseljaku priređen iftar u 27. Noći Ramazana

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak priređen je  iftar  27. Noći Ramazana u haremu Čaršijske džamije u Kiseljaku za 150 postača, a uz podršku načelnice Općine Visoko, mr. Amre Babić.

 

Iftar je dogovoren mjesec dana prije Ramazana i hvala Allahu i realizovan. Na istom su bili prisutni imami Medžlisa IZ-e Kiseljak, članovi skupštine Medžlisa, članovi Izvršnog odbora, članovih  džematskih odbora, privrednici, te Aktiv žena Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, koje su ove godine učile žensku mukabelu na području našeg Medžlisa i u svim džematima našeg Medžlisa organizovale predavanje za žene, te tako obagatile ramazanske programe.


U prelijepom ambijentu harema Čaršijske džamije čast nam je bilo ugostiti i vijećnice Općinskog vijeća turske Općine Altindag iz Ankare, te goste iz Općine Visoko.

Nakon iftara, svim prisutnim su podjeljene bajramske hedije od načelnice Amre Babić.


Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, Kenan ef. Bajrić, zaželio je dobrodošlicu prisutnim, te se zahvalio svima na prisustvu, a posebno se zahvalio načelnici Amri Babić na podršci u realizaciji ovoga iftara. Izražena je želja da se i u narednom periodu nastavi saradnja Medžlisa IZ-e Kiseljak sa općinom Visoko.

 

Mirza Bilić

Back To Top