skip to Main Content
Muftija Sarajevski u službenoj posjeti MIZ-e Kiseljak – priređen iftar za 310 postača

U ponedjeljak, 20.06.2016. godine, muftija Sarajevski, dr. Enes ef. Ljevaković, je bio u ramazanskoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Kiseljak.

U pratnji Muftije, Medžlis Kiseljak su posjetili i profesori sa Fakulteta islamskih nauka i „Gazi Husrev  – begove“ medrese u Sarajevu, te medrese „Osman –ef, Redžović“ iz Visokog. Muftija i profesori su bili gosti u nekoliko džamija na području Medžlisa islamske zajednice Kiseljak na Teravih – namazu, gdje su održali prigodna predavanja. Predavači su bili hfz. Omer Zulić, hfz. Zijad Dervić, mr. Senad Ćeman, te direktor medrese „Osman –ef. Redžović“, Dženan Handžić.


Muftija Sarajevski, dr. Enes Ljevaković u pratnji gostujućih profesora, bili su prisutni na iftaru koji je bio priređen za 310 džematlija pored Čaršijske džamije u Kiseljaku, a u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak i Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ Fojnica. Iftaru su prisustvovali postači iz svih 15 džemata Medžlisa islamske zajednice Kiseljak iz Kiseljak i Kreševa. Pokazano je veliko interesovanje džematlija, a Medžlis islamske zajednice Kiseljak  će se potruditi da u narednoj godini, ako Bog da, organizuje iftar za veći broj postača.

Iftaru su pored pomenutih prisustvovali i premijer Srednjobosanskog kantona g-din Tahir Lendo, te direktor BH Pošta, g-din Mirsad Mujić.


 

Zahvaljujemo se svima onima koji su dali svoj doprinos u organizaciji pomenutog iftara, a posebno Turskom kulturnom centru „Yunus Emre“ i općini Umranije, koji su obezbijedili iftare.

Back To Top