skip to Main Content
Položen kamen temeljac Šehidskog spomen obilježja u džematu Višnjica

Dana 16.04.2016. godine, u džematu Višnjica, dva dana prije 23. godišnjice stradanja Bošnjačkog stanovništva toga kraja od strane pripadnika HVO-a Kiseljak, urađeni su potrebni iskopi i priprema, a potom položen kamen temeljac za izgradnju šehidskog spomen obilježja šehidima toga kraja kao i civilnim žrtvama rata.

Polaganje kamena temeljca obavili su očevi poginulih šehida:

– Mustafa Drinjak, otac prvog šehida na općini Kiseljak, rahmetli Samira Drinjak, po kojem je jedinica Patriotske lige Kiseljak i dobila ime.

– Salko Fejzić, otac dva šehida, rahmetli Senada i Neđada Fejzić, koji su svoje mlade živote položili za otadžbinu prilikom proboja obruća oko Sarajeva.

-Sećo Begović, otac Senahida Begović, koji je mučki ubijen nakon zarobljavanja prilikom ulaska jedinica HVO-a Kiseljak u naseljeno mjesto Višnjica. Doprinos u odbrani sela rahmetli Senahida nikada ne smijemo zaboraviti, a o njegovoj hrabrosti dužni smo da pričamo pokoljenjima koja dolaze kako se to nikada ne bi zaboravilo.

Za vjerski dio programa potrudili su se mjesni imam Mirza ef. Bilić, glavni imam Medžlisa IZ-e Kiseljak Kenan ef. Bajrić, te imam džemata Hercezi Ibrahim ef. Turčinović.


U narednom periodu bit će nastavljeni radovi na daljnjoj izgradnji istog, a sve one koji su u mogućnosti pozivamo ovom prilikom da nas podrže u ovome projektu.

 

Emsudin Šljivar

Back To Top