skip to Main Content
DRUŽENJE MLADIH U KISELJAKU I KALIBUNARU

U subotu 19. marta u Vakufsko-administrativnom centru u Kiseljaku upriličeno je druženje za mlade iz Kiseljaka, Kreševa, Sarajeva, Visokog, Kaknja, Moštra i Hadžića. PrelIjepo je bilo vidjeti Čaršijsku džamiju u Kiseljaku na jaciji namazu punu mladih, a u Vakufskom centru nije bilo dovoljno mjesta da bi svi sjeli, ali to nije umanjilo ljepotu ovog druženja.

 

Na samom početku ašare je proučio Behaija-ef. Zeherović , a zatim se mladima obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Kiseljak Kenan ef. Bajrić i upoznao ih o Kiseljaku i Kreševu, te im zaželio dobrodošlicu. Miralem ef. Babajić je u svom obračanju istakao važnost ovih druženja i naglasio da će se slična nastaviti u drugim gradovima.

Edžnan ef. Hajrić je priredio radionicu u kojoj su mladi imali aktivno učešće, a Ermin ef. Zahirović prezentaciju „Ovisnost o Internetu“. Na samom kraju je za tri ekipe održan kratki kviz, a mladići iz Visokog su proučili prelijepu ilahiju. Druženje i upoznavanje mladih je nastavljeno  u Vakufskom centru uz dogovor da se druženje nastavi u Sarajevu u džematu Šip u prvoj sedmici aprila.


Mladi iz Kiseljaka i Kreševa su u nedjelju prije,  13. marta 2016. godine posjetili džemat Ahmiće  kod Viteza gdje su se poslije ikindije namaza od strane domaćina upoznali sa počinjenim zločinom nad bosnjačkim stanovništvom  16.04.1993. godine. Poslije akšam namaza druženje je nastavljeno u Kalibunaru i prelijepoj džamiji i centru. Sve goste iz Kiseljaka, Kreševa i Kaknja dočekao je Aljo ef – Cikotić i predstavio svoj džemat i aktivnosti koje se u ovom centru odvijaju.


Na ova dva  druženja je bilo prisutno više od  200 mladih, a njihove reakcije nam daju zapravo da sa ovim i sličnim druženjima nastavimo.

Back To Top