skip to Main Content
Proučen zikr u Duhrima

Od 2011. godine, zadnja nedjelja u mjesecu, uvijek u istom terminu, nakon Jacija – namaza, u mektebu u Duhrima uči se zikr, te održi prigodno predavanje. U nedjelju, 31.01.2016. godine bio je mali jubilej, 5 godina.


Kroz ove godine posjetili su nas mnogi vaizi, vojni muftija te tadašnji sarajevski muftija Husein ef. Smajić, hfz. Ćeman Nedžad, i mnogo velikih vaiza. Naime, na petogodišnjici bilo je posebnih trenutaka, gdje je uručeno 12 derviških hajderija koje je uručio imam džemata Mustafa ef. Pašić, a hajderiju ef. Pašiću uručili su Muharem ef. Sijerčić i Mehmed ef. Delić, a predavanje je održao hfz. Husejn ef. Čajlaković.

Oko 250 ašika je bilo na zikru i predavanju. Mi smo sretni što na ovaj način možemo učiniti nešto za svoju i duše naših vjernika. Iz mnogih gradova i sela od Zenice preko Kaknja, Visokog, Busovače, Kiseljaka, Fojnice, Hadžića i Sarajeva bilo je gostiju. Hvala Allahu koji nam sve daje, a Vas pozivam svakog insana da se lično uvjeri u ljepotu i doživljaj zikra u Duhrima.

 

Mustafa Pašić

Back To Top